Germaanse geneeskunde
<<<   Index ervaringsverhalen   >>>

Flauwvallen uit het leerboek van Mies Kloos, opgelet, in ervaringsverhalen kan over meer dan een conflict gesproken worden.
Regelmatig flauwvallen

Een jonge vrouw van 26 jaar vroeg of ik langs wilde komen vanwege een val in de badkamer. Ze was flauw gevallen en had haar hoofd lelijk gestoten tegen de vloer. Ze was er nog steeds beroerd van, veel hoofdpijn, duizeligheid en kon nauwelijks uit bed. De gevolgen van de val heb ik ondersteund met NES-druppels, maar ik was ook al bezig met de Germaanse geneeskunde.
Ze vertelde me, dat ze heel regelmatig flauw viel. Flauw vallen heeft te maken met de crisis in de genezingsfase van een scheidingsconflict de “absence”. Ik vroeg haar wanneer ze voor het eerst was flauw gevallen en of er toen iets was gebeurd dat te maken had met een scheiding, Direct herinnerde re zich, dat te. Toen ze een jaar of 9 à 10 was, had gelogeerd bij haar nichtje. Haar oom en tante woonden in een andere stad, waar ze de weg niet kende. ’s Avonds gingen ze naar een feestje en kregen re ruzie. Haar nichtje liep boos weg en liet haar alleen achter. Ze was hierdoor erg in paniek, re kende de weg niet en wist met hoe ze weer bij het huis van haar tante kon komen. Wel wist kende ze de naam van de straat en uiteindelijk heeft iemand haar daarheen gebracht Eén of twee dagen later viel ze op school voor het eerst flauw, ze kwam met haar hoofd tegen de verwarming aan. Voor haar was het in de steek gelaten worden door haar nichtje op deze volledig onbekende plaats een echte traumatische ervaring. Deze loste op toen re weer thuis was. De volgende dag op school kwam de crisis en viel ze flauw. Dit conflict werd blijkbaar regelmatig getriggerd, want re viel daarna vaak flauw. Anderhalf jaar later zag ik haar weer en re vertelde me, dat ze sindsdien niet meer was flauw gevallen. Ze geen 9 jaar meet en als ze alleen wordt achter gelaten, kan ze de weg naar buis zelf vinden. Deze situatie kan zich dus ook niet meer voordoen en het noodprogramma heeft geen zin meer. Nu dat duidelijk is geworden, zijn alle sporen (triggers) ook verdwenen. Naar dit voorval wordt in de familie nog wel eens met humor terug gekeken, niemand heeft kunnen vermoeden dat het flauwvallen daarmee te maken heeft gehad.