Germaanse geneeskunde
<<<   Index ervaringsverhalen   >>>

Wervelkolom, opgelet, in ervaringsverhalen kan over meer dan een conflict gesproken worden.
Wervelkolom

Aangezet door het ervaringsbericht "Heupen" nu mijn beleving:

Ik hield me al sinds 7 jaar met de GNM bezig. Ik heb al meerdere lezingen en seminars bezocht, alle boeken gelezen behalve "de gouden boeken". Ik heb ook de tabel en spreek met een ieder aan die één of ander symptoom vertoond. Daardoor ben ik ook tegenover mijzelf opmerkzamer geworden.

Ik heb 10 jaar met mijn man samengewerkt (tot 2001). Hij was mijn baas. Tijdens deze tijd was ik doorlopend bij de orthopedist of bij de fysiotherapie onder behandeling. Hoofdzakelijk waren de lendenwervels betroffen, maar ook de borstwervels.

Mijn man altijd de gewoonte om me voor medewerkers en gasten te vernederen. Daarom had ik volgens mijn huidige inzicht altijd inbreuken op de eigenwaarde. Soms korte, soms langere conflictactiteit en overeenkomstig ook de genezingsfase met uiteenlopende heftige pijnaanvallen.

Sinds we niet meer samenwerken is de pijn verminderd. 14 dagen geleden ben ik begonnen om mijn woonkamer- en keukenmeubilair te verwijderen, om de vloerbedekking te vernieuwen. Het was behoorlijk inspannend, bukken en op een ladder klimmen etc.

Toen ik bijna klaar was deed zich weer een situatie voor, waarbij mijn man mij in het bijzijn van mijn vriendin vernederde. Dat heeft mij zo getroffen, dat ik de kamer heb verlaten en bij mij de tranen kwamen. Het gebeuren had me anderhalve dag beziggehouden. Dan heb ik me gekalmeerd. En dan kwam de pijn. Die duurde ook anderhalve dag.

Ik heb er nauwkeurig op gelet. Een ieder ander zou gezegd hebben, dat het veroorzaakt zou zijn door het zware werk.

Nu heb ik bij de renovatie meegeholpen en al een deel ingeruimd. Mijn man is op reis en ik kon alles zo doen zoals ik wilde. Het heeft mij veel plezier bezorgt en ik heb ondanks de veel zwaardere inspanningen geen pijn.

Dankzij de prachtige ontdekking van Dr. Hamer was ik de laatste 5 jaar niet meer bij een arts. Ik heb geen medicijnen genomen en heb bovendien de consulten bespaard. Heel veel dank aan Dr. Hamer.!!!

Lieve groeten aan alle aanhangers van de GNM
G.S.

Opmerking:

Vanaf deze plaats wil ik alle vrienden van harte bedanken die hun persoonlijke ervaring van de Germaanse voor de andere mensen toegankelijk maken.

Ik dank jullie ook voor jullie vertrouwen!
Helmut PilharIschias

01.12.2008

Mijnheer Pilhar,

Sedert 7 jaar verdiep ik mij in de GNM. In de jaren 80/90 zijn er verschillende familieleden kort na elkaar aan kanker gestorven. Omdat kanker “erfelijk” is, was het voor mij duidelijk: ooit zal ik doodgaan aan kanker. Ik was toen 20 jaar.
Toen ik de GNM leerde kennen was dit voor mij een echte bevrijding.

Nu mijn ervaring. Ik kan het spijtig genoeg aan de hand van de tabel in die terminologie niet goed plaatsen.
Ik ben er echter zeker van dat het zich om een ervaring handelt die ook voor andere mensen interessant kan zijn.

Begin 2003 werd ik zwanger. Eigenlijk was dit niet direct in de planning voorzien omdat ik in die tijd beroepsmatig een zeer drukke en stressvolle tijd had. Ik werkte in een klein bankfiliaal en had een zeer uitgebreid takenpakket dat in andere banken verdeeld werd over 3 afdelingen. Ik was er toen van overtuigd: zonder mij werkt de bank niet. Kort nadat ik mijn zwangerschap bekend gemaakt had in de bank, ongeveer in de 7° week, kreeg ik enorme ischias pijnen. Niemand kon mij helpen. Iedereen meende dat je dat alleen op het einde van de zwangerschap kon hebben. Ik ging regelmatig naar de acupuncturist, maar de pijn ging niet weg. Toen het zwangerschapsverlof dichterbij kwam, zocht ik samen met mijn werkgever naar een oplossing hoe ik zo snel mogelijk weer aan het werk zou kunnen gaan. We vonden spijtig genoeg geen oplossing die paste voor ons beiden. In het kort: een van mijn chefs stelde zich overal dwars op en besloot om niet meer met mij te praten. Ik was natuurlijk helemaal van de kaart omdat ik meende dat 10 jaar trouwe dienst en volledige toewijding zulk een “afgang” niet verdiende.

Tijdens mijn zwangerschapsverlof, ca 2-3 weken voor de geboorte, waren mijn pijnen weg.
Ook hier had niemand een verklaring voor.

Naderhand heb ik gehoord van een collega die borstkanker overwonnen heeft met behulp van GNM, wat de reden voor deze pijn geweest is. Toen ik haar ontmoette, vertelde zij mij dat haar man op het ogenblik zeer erge ischias pijn had.
Maar hij moest zijn standpunt veranderen. Hij had op dat ogenblik in zijn job verschillende problemen.
Dat was een opluchting voor mij! Tijdens mijn zwangerschapsverlof had ik met mijn partner, mijn ouders en een paar collega’s over mijn aangrijpende belevenis in de bank gesproken. Ik had toen heel simpel afscheid genomen van mijn job. Ik dacht “ze kunnen de boom in” (sorry). In dit moment had ik mijn standpunt t.o.v. de bank veranderd en plotseling was mijn pijn weg.

Overigens heb ik ondertussen nog een tweede kind. Van ischias pijn was er helemaal geen sprake meer.

Mijnheer Pilhar, ik hoop dat U mijn ervaring ergens kan onderbrengen en mij kan vertellen wat zich hierachter verschuilt.
Ik ben overigens een absolute fan van de GNM en ik hoop dat ik mijn kinderen de ervaringen van de klassieke geneeskunde kan besparen.

Met vriendelijke groeten,

N.B.

Pilhar aan Mevr.B.

Uw ervaringsbericht is een goed voorbeeld van een spoor. U had een centrale - dus een eigenwaarde inbreuk die uw persoonlijkheid betrof in een zogenaamde hangende genezing over een spoor (zonder u kon de bank niet werken). Ik vermoed dat de vaststelling van uw zwangerschap de eigenwaarde inbreuk geweest is. De oplossing, of eigenlijk een gedeeltelijke oplossing, was het bekend maken aan uw werkgever.
U hebt uw conflict definitief opgelost toen u uw standpunt t.o.v. de bank verandert heeft (ze kunnen de boom in).

Kan het zo gegaan zijn?

Mevrouw N.B. aan Pilhar:

Wanneer ik hier terug over nadenk, kan het zeer zeker een eigenwaarde inbreuk geweest zijn.
Mijn eerste gedacht toen was altijd de bank (ik kan mij dit nu niet meer voorstellen).

Bemerking:

Het moeilijkste voor de betroffen persoon is zijn levenssituatie te veranderen. Deze schrijvende moeder is er in geslaagd door een verandering van haar instelling. Daardoor werd haar eigenwaarde inbreuk inhoudsloos en daarmee hebben de sporen zich opgelost. Perfect!

Dr. Hamer gebruikt het begrip “zivilationsschrott” beschavingsschroot- . hij bedoelt daarmee de vele conflicten die wij op grond van foute prioriteiten leiden en die in de natuur niet voorkomen. Een moeder in de natuur heeft een prioriteit en dat is haar moederrol.

Dr. Hamer gebruikt het begrip “zivilationsschrott” beschavingsschroot- . hij bedoelt daarmee de vele conflicten die wij op grond van foute prioriteiten leiden en die in de natuur niet voorkomen. Een moeder in de natuur heeft een prioriteit en dat is haar moederrol.

De Germaanse toont ons de weg in een biologische levenswijze welke ons minder conflicten bezorgt en ervoor zorgt dat we gezonder zijn. Dat is ware voorzorg! Met het onze beheersende globale turbokapitalisme is de Germaanse niet compatibel, waardoor ze door de gevestigde orde hevig moet worden bestreden.

Zie ook: botkanker en pijn